Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Χριστοδούλου Δημήτριος

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (D.E.A) στο Πανεπιστήμιο Paris VIII-Vincennes, από το οποίο έλαβε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα.
• Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει:
- Επιστημονικό Στέλεχος και στην συνέχεια Διευθυντής Βαλκανικών Σχέσεων, στο Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας – ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ (15 έτη).
- Αντιπρόεδρος, αρχικά (2 έτη) και στην συνέχεια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (5 έτη) στην Δημόσια Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΔΑ Α.Ε.)
- Αντιπρόεδρος, της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΠΑ Α.Ε.) που προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό για την διανομή του φυσικού αερίου (2 έτη).
• Η Ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει:
- ChercheurScientifique, στοΠανεπιστήμιο Paris VIII-Vincennes (2 έτη).
- Ειδικός Επιστήμων, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (4 έτη).
- Επισκέπτης Καθηγητής, στην Μεταπτυχιακή Σχολή του Πανεπιστημίου WorldandNationalEconomy της Σόφιας (3 έτη).
- Επισκέπτης Καθηγητής, στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1 έτος).
• Επίσης έχει διατελέσει:
- Ειδικός Σύμβουλος, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (2 έτη).
- Ειδικός Σύμβουλος, στο Υπουργείο Εμπορίου (1 έτος).
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της εταιρείας ΒΙΟΒΑΛΒ ΑΕΒΕ (3 έτη).
- Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Διαγωνισμού, για την ανάδειξη ιδιωτών επενδυτών στις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης – ΟΛΘ Α.Ε. (3 έτη).
- Έχει συμμετάσχει και διευθύνει ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, έχει εισηγηθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων. Στο επιστημονικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται άλλα έντεκα (11) επιστημονικά βιβλία.