Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Βουτσκόγλου Ειρήνη

Η Ειρήνη Βουτσκόγλου γεννήθηκε στις Σέρρες, έλαβε πτυχίο Μαθηματικών από το ΑΠΘ με Κατεύθυνση τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (Στατιστική - Υπολογιστές) και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα από το ΕΑΠ.

Πέρα από την επαγγελματική της απασχόληση τόσο στην ιδιωτική όσο και στην δημόσια δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, συνεργάστηκε από το 2001 έως το 2008 με το περιοδικό Ram διατηρώντας στήλες σχετικές με τεχνολογία και διαδίκτυο, εξερευνώντας τον κόσμο των κοινωνικών δικτύων από τον πρώτο καιρό της εμφάνισης αυτών.

Το 2007 εξέδωσε ως ένθετο του Ram (με την συμμετοχή συνεργατών του περιοδικού), το βιβλίο Blog Blog Who’s There, με οδηγίες δημιουργίας ιστολογίων και μία πρώτη απόπειρα μελέτης του διαδικτύου.

Πειραματίστηκε τόσο με την δημιουργία διαδικτυακών ραδιοφωνικών εκπομπών (podcast) όσο και με την παραγωγή ερασιτεχνικών βίντεο (vidcast) με θεματικές που αφορούσαν το διαδίκτυο και παρήγαγε πλήθος περιεχομένων με την μορφή παρουσιάσεων και κειμένων με οδηγίες και συμβουλές.

Το 2013 συνδιοργάνωσε με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, μία σειρά συναντήσεων με παρουσιάσεις και συζητήσεις για συγκεκριμένες διαδικτυακές θεματικές, με τίτλο «Η πραγματικότητα του διαδικτύου». Όλες οι παρουσιάσεις βρίσκονται διαθέσιμες δωρεάν στο διαδίκτυο.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος διαχείρισης ηλεκτρονικών μέσων, συμμετέχει σε ακαδημαϊκά συνέδρια και παραμένει δραστήριος χρήστης σε όλα τα γνωστά Κοινωνικά Δίκτυα.

www.divcast.gr