Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Τριπολιτσιώτη Αλεξάνδρα

Η κ. Αλεξάνδρα Τριπολιτσιώτη γεννήθηκε στην Παιανία Αττικής. Μετά τις βασικές της σπουδές (Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο της Παιανίας), φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλειωσε τις σπουδές της αυτές και πήρε το πτυχίο της το 1989, με ειδικότητα την άσκηση ατόμων με αναπηρίες (Α. με Α.). Από το 1989 μέχρι το 2008 εργάστηκε στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθήνας, ως διοικητικό στέλεχος των αιθουσών γυμναστικής/γυμναστηρίων. Το 2008 εκλέχθηκε Ε.Ε.ΔΙ.Π στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Μάιο του 2010 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Τμήματος Οργάνωσης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με βαθμό άριστα.

Έχει πάρει μέρος σε περισσότερα από 70 συνέδρια ως εισηγήτρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα περιοδικά Ελληνικά και διεθνή πάνω από 40 εργασίες, που άπτονται της Αθλητικής Επιστήμης και κυρίως της διοίκησης των Αθλητικών οργανισμών.

Έχει επιμεληθεί την έκδοση για την ελληνική γλώσσα του βιβλίου «Διαχείριση κινδύνου για τον αθλητισμό και την αναψυχή» των Spencer, J., Connaughoton, D. and Ptttman, A. (Εκδοτικός οίκος Δίσιγμα, Μάρτιος, 2017).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων στους Ολυμπιακούς και αθλητικούς οργανισμούς με έμφαση τις κύριες διοικητικές
ικανότητες.