Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Στυλιανού Μαρία

Η Μαρία (Μαίρη) Στυλιανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1979. Μετά την αποφοίτησή της από το Α’ Λύκειο Πάφου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου πήρε Πτυχίο Επιστημών Αγωγής το 2001. Στη συνέχεια έκανε Master in Business Administration με κατεύθυνση το Human Resource Management και Employee Relations στο University of Leicester UK. Αργότερα παρακολούθησε σειρά μαθημάτων στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέματα «Οργανωσιακή Ψυχολογία» και «Σχολική Ψυχολογία».
Ασχολείται ερευνητικά ιδιαίτερα με θέματα γύρω από τα εργασιακά περιβάλλοντα, την ποιοτική Oργάνωση και Διοίκηση οργανισμών, τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, την Ασφάλεια και Υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο χώρο εργασίας, την ψυχολογία του εργαζομένου, την ψυχολογία των παιδιών, τα προγράμματα στήριξης και διαχείρισής τους, την ποιοτική διδασκαλία.
Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον έχει και γύρω από την επικοινωνία (δια ζώσης, διαδικτυακή, ηλεκτρονική) καθώς και με τις επιδράσεις της στο χώρο εργασίας , στις αντιδράσεις των ατόμων, τις επιδράσεις της στην παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα τους, της συγκέντρωσης, της ζωής τους γενικότερα.
Από το 2001 είναι εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Πάφου. Εφαρμόζει τις γνώσεις της με γνώμονα τις αρχές της Ψυχολογίας, Οργάνωσης και Διοίκησης και τις ΤΠΕ με ηλεκτρονική ασύγχρονη μάθηση και επικοινωνία με τους μαθητές της κυρίως για εμβάθυνση και εμπέδωση των διδαχθέντων μέσω παιχνιδιού.
Εμπλέκεται σε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει βραβευτεί με ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας, για project τα οποία διεκπεραίωσε με μαθητές της μέσω του e twinning , του Erasmus +.