Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Κυπραίος Γιώργος

Ο Γιώργος Κυπραίος διδάσκει στο τμήμα οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού από την ίδρυσή του το έτος 2003, γνωστικά αντικείμενα που αφορούν την αθλητική επιστήμη και την εκπαίδευση.

Έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ σε προπτυχιακό επίπεδο και στα Πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και της Σόφιας σε μεταπτυχιακό επίπεδο ως υπότροφος του υπουργείου πολιτισμού. Στο πολύχρονο εκπαιδευτικό του έργο έχει διδάξει και στις τρείς βαθμίδες εκπαίδευσης, έχει υπάρξει προπονητής στίβου και προπονητής φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο. Επίσης έχει συγγράψει 10 βιβλία ενώ έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ως προς τα ακραία αθλήματα (extreme sports) εστιάζονται στους τομείς:

α) της συμμετοχής του ως εκπροσώπου της πανεπιστημιακής κοινότητας για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου εφαρμογής και ανάπτυξης δραστηριοτήτων ακραίων σπορ μέσω ατόμων ή εταιρειών, από πλευράς της πολιτείας.

β) της δημιουργίας σχολής ακραίων αθλημάτων που πρωταγωνιστικό και θεσμικό ρόλο θα παίζουν πανεπιστημιακά τμήματα.

γ) της ανάδειξης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού καθώς των ακραίων αθλημάτων ως σημαντικά κομμάτια του τουριστικού προϊόντος της χώρας.