Εμφανίζονται όλα τα 2 αποτελέσματα

Κουρή Μαρία

Η Μαρία Κουρή είναι μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο «Πολιτιστική Διαχείριση: συγκρότηση πολιτιστικών οργανισμών και ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών» στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται σε πτυχές της πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, όπως: εθνική και διεθνής πολιτιστική πολιτική, πολιτιστική διπλωματία, συμμετοχική διαχείριση, διοίκηση, επικοινωνία, εκπαίδευση, ανάπτυξη κοινού και νέες τεχνολογίες στους πολιτιστικούς οργανισμούς, πολιτιστικός τουρισμός, και ο πολιτισμός ως παράγων αειφόρου ανάπτυξης.

Έχει συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα διεθνή ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο διάφορες θεματικές της πολιτιστικής διαχείρισης. Ως ερευνητική υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, εκπόνησε ερευνητικό έργο στο University of Chicago, έχει υπάρξει μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και τιμήθηκε με ερευνητική υποτροφία και τον τίτλο Harvard University Center for Hellenic Studies Fellow in Comparative Cultural Studies.

Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, και υπήρξε προσκεκλημένη διδάσκουσα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το πρώην Telemark University Νορβηγίας. Επαγγελματικά, έχει εργαστεί στα τμήματα παραγωγής και μάρκετινγκ ελληνικών και ξένων πολιτιστικών οργανισμών. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής, καθώς και Εμπειρογνώμων Πολιτισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.

Πρωτεύσασα και αριστούχος απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Υπότροφος ΙΚΥ), διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πολιτική και Διαχείριση (University of Warwick – Υπότροφος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»). Είναι αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Βιέννης (Institut für Theater-, Film-und Medienwissenschaft). Έχει λάβει υποτροφίες του Richard Wagner Verband Wien και του ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών και είναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου του Εθνικού Ωδείου.