Εμφανίζονται όλα τα 3 αποτελέσματα

Γκούρτσας Νικόλαος

Ο Γκούρτσας Νικόλαος γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη της Καβάλας το 1966 αλλά έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στο μαρτυρικό χωριό Νέα Κερδύλια Σερρών. Είναι απόφοιτος της σχολής Διασωστών - Πληρωμάτων ασθενοφόρων και καθηγητής Αγγλικών, ενώ εργάζεται στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από το 1990.

Συμμετέχει ανελλιπώς από το 1995 έως σήμερα σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΚΑΒ. Το διάστημα 2001-2011 εργάστηκε στο Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης έχοντας ως κύριο αντικείμενο εργασίας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πρώτων Βοηθειών και Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονταν σε επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτές, διασώστες κ.ά.), σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες) αλλά και σε απλούς πολίτες.

Το 2011 επιστρέφει στην ενεργό δράση και εργάζεται πλέον ως μάχιμος διασώστης στα ασθενοφόρα και τις κινητές ιατρικές μονάδες του ΕΚΑΒ.

Είναι Διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαφόρων διεθνών επιστημονικών οργανισμών, όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να διοργανώνει πιστοποιημένα σεμινάρια που φέρουν τη σφραγίδα αναγνωρισμένων και έγκυρων επιστημονικών φορέων.
Έχει δώσει μέχρι σήμερα αναρίθμητες διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα προσκεκλημένος διαφόρων φορέων, ενώ το 2003 και το 2008 εμφανίζεται στην εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΤ - 3 «Υγεία» παρουσιάζοντας στη τηλεόραση θέματα Πρώτων Βοηθειών.

Τεχνικός Σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) σε θέματα Διάσωσης και συνεργάτης διαφόρων επιστημονικών ινστιτούτων και εκπαιδευτικών φορέων όπως το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) κ.ά.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα. Το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Πρώτες Βοήθειες - First Aid» διδάσκεται σε αρκετές Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας.