Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Γαρουφάλλου Εμμανουήλ

Ο Εμμανουήλ Γαρουφάλλου, PhD, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Είναι Ιδρυματικός Υπεύθυνος του έργου «Υπηρεσίες Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Ανοικτής Πρόσβασης» και Συντονιστής της λειτουργίας των βιβλιοθηκών του Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Είναι υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας ΔΕΛΤΟΣ και σύμβουλος βιβλιοθηκών και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Έχει συνεργαστεί με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως τα: LIGHT, ENTITLE, EuropeanaLocal (EDLocal), AccessIT και Europeana thematic network. Είναι Επιστημονικό Μέλος του Δικτύου της Europeana στην Ελλάδα και ειδικός επιστημονικός συνεργάτης για τα προγράμματα του eContentplus και Safer Internet plus της ΕΕ. Είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών και ομάδων εργασίας, όπως της Ομάδας Εργασίας του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ και της Συμβουλευτικής Ομάδα του Future Library.

Έχει εργαστεί ως Επιστήμονας της Πληροφόρησης και ως Λέκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Πληροφόρησης (Department of Information and Communications) του Manchester Metropolitan University στη Μεγάλη Βρετανία.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια, συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικές μονογραφίες. Μεταξύ άλλων, το 2008 ήταν Επιμελητής Ειδικού Τεύχους (Guest Editor) του διεθνούς περιοδικού με κριτές Education for Information με αφιέρωμα στην Ελληνική Βιβλιοθηκονομική Εκπαίδευση. Κατέχει Διδακτορικό τίτλο στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, Μάστερ στη Διοίκηση Βιβλιοθηκών και στη Διαχείριση Πληροφοριών και Πτυχίο Εξειδίκευσης στη Διαχείριση Πληροφοριών και Βιβλιοθηκών, από τη Μεγάλη Βρετανία.