Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Ο Charles R. Severance είναι καθηγητής και διδάσκει στη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Υποστηρίζει επί σειρά ετών την εκπαιδευτική τεχνολογία ανοιχτού κώδικα και τους ελεύθερους εκπαιδευτικούς πόρους για την ενίσχυση της καθηγητικής διαδικασίας. Διδάσκει μια σειρά από δημοφιλή Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα (ΜΑΔΜ), συμπεριλαμβανομένου του Python για όλους, που είναι το πιο δημοφιλές από αυτά.

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Έργων Sakai. Στο παρελθόν, επιτέλεσε εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Sakai και επικεφαλής του πρότζεκτ Sakai, ενώ συνεργάστηκε με την Κοινοπραξία IMS Global Learning Consortium, με σκοπό τη διδασκαλία και την εκμάθηση της τεχνολογίας.

Από το 2011 έως το 2017, ο δρ Severance ήταν ο συντάκτης της στήλης Computing Conversations στο περιοδικό πληροφορικής ΙΕΕΕ. Στο εν λόγω περιοδικό περιλαμβάνεται σε μηνιαία βάση ένα άρθρο και ένα βίντεο σχετικά με κάποιον πρωτοπόρο του τομέα της πληροφορικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως: Python for Everybody, Sakai: Building an Open Source Community, Using Google App Engine, και High Performance Computing. Από αυτά, στα ελληνικά έχει εκδοθεί μόνο το πρώτο, με τίτλο Python για όλους (Εκδόσεις Δίσιγμα, 2024). Ο δρ Severance διετέλεσε αντιπρόεδρος της προσπάθειας  IEEE Posix P1003 και επιμελούνταν τη στήλη σχετικά με τα πρότυπα στο περιοδικό πληροφορικής IEEE από το 1995 έως το 1999.

Ο δρ Severance δραστηριοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι παραγωγός μια ραδιοφωνικής εκπομπής για την ιδιωτικότητα στο LearnerPrivacy.org και έχει συνδιοργανώσει αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το Nothin but Net από το MediaOne και ένα πρόγραμμα που προβλήθηκε από κανάλι εθνικής εμβέλειας σχετικά με το διαδίκτυο που ονομάζεται Internet: TCI. Για περισσότερα από 10 χρόνια, πραγματοποιούσε εμφανίσεις ως ειδικός στο διαδίκτυο και την τεχνολογία και ως συμπαρουσιαστής ενός ζωντανού ραδιοφωνικού προγράμματος στην τοπική ραδιοφωνία.