Η Kalmia E. Kniel είναι Καθηγήτρια Μικροβιακής Ασφάλειας Τροφίμων στο Τμήμα Κτηνιατρικής και Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Ντελαγουέρ. Έλαβε το διδακτορικό της από το Virginia Tech στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων το 2002. Η διδακτορική της εργασία επικεντρώθηκε στα πρωτοζωικά παράσιτα. Μετά από αυτό, ήταν μεταδιδακτορική μικροβιολόγος στο Εργαστήριο Ζωικών Παρασιτικών Νόσων της Υπηρεσίας Γεωργικής Έρευνας του USDA. Τώρα αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο ως κορυφαία εμπειρογνώμονας στη μετάδοση ιών, πρωτόζωων και βακτηρίων στο περιβάλλον της εκτροφής ζώων και καλλιέργειας φυτών. Η Δρ. Kniel δραστηριοποιείται στην έρευνα των μηχανισμών πίσω από την επιβίωση και την απενεργοποίηση του νορoϊού, του ιού της ηπατίτιδας Α και άλλων εντερικών ιών που επικρατούν στο νερό και τα τρόφιμα. Είναι ενεργή υποστηρίκτρια της διδασκαλίας της ασφάλειας τροφίμων σε όλα τα επίπεδα και ασχολήθηκε με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ, διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη διερεύνηση τροφογενών κρουσμάτων, καθώς και τα βασικά στοιχεία της επιστήμης τροφίμων και της ασφάλειας τροφίμων “από το αγρόκτημα στο πιάτο” (“from farm to fork”).